fbpx

Postali smo SOPHOS partner

Poštovani partneri i klijenti, ovim putem Vas obavještavamo da smo postali Sophos partner. Britanska firma za endpoint zaštitu – Sophos, sa sjedištem u Oksfordu ima preko milion korisnika i posluje u preko 150 zemalja.

Sophosovo iskustvo u otklanjanju evoluirajućih računarskih opasnosti, građeno preko 20 godina, i svjetski razgranata mreža laboratorija omogućila im je da budu jedni od najpristupačnijih sigurnosnih kompanija u detekciji i rješavanju novih računarskih opasnosti. Sophos ima širok raspon vlastitih tehnologija za otkrivanje virusa, trojanskih konja, crva, spywarea, adwarea, nepoželjnih programa i svih ostalih vrsta malicioznih pretnji. Sophos je patentirao niz naprednih tehnologija poput Genotype za otkrivanje nepoznatih prijetnji bazirano na genskim karakteristikama malicioznih programa, Dynamic Code Analysis za otkrivanje složenih enkriptiranih virusa, algoritamsko upoređivanje uzoraka, emulacija za polimorfne viruse ili dinamička analiza koda. Ove tehnologije omogućuju brzu detekciju bez propuštanja virusa i bez lažnih alarma, što je čest problem kod konkurentskih programa.

Sophos je firma u privatnom vlasništvu osnovana 1985, smještena u novoizgrađenim prostorijama vrijednim 32 miliona funti u Abingdonu, blizu Oxforda u Velikoj Britaniji i u poslovnicama u SAD-u, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Japanu i Singapuru. Unutar Sophosa postoji poseban dio – ActiveState koji je vodeći u proizvodnji alata i servisa za dinamičke jezike kao što su: PHP, Perl, Phyton, Tcl, XSLT… Preko 2 miliona developera oslanja se na profesionalne razvojne alate kao poslovne usluge ActiveState-a. Licence uključuju automatske nadogradnje programa, kompletne nove verzije programa i 24/7/365 podršku tokom trajanja vremena licenciranja. Licenciranje Sophosovih programa uvek se prilagođava potrebama korisnika za promjenama licence tokom razdoblja licenciranja, te ne postoje nikakvi dodatni skriveni troškovi korištenja Sophosovih programa. Značajni popusti ostvarivi su za edukativne, dobrotvorne, neprofitne ustanove i bolnice.