fbpx

TerraMaster – Svi podaci na sigurnom mjestu

Zadovoljstvo nam je predstaviti vam novi brend u našem portfoliju – TerraMaster

Ova svjetski poznata kompanija specijalizovana je za računarski softver, mrežno skladištenje i direktno povezano skladištenje. Vodeći je proizvođač opreme za čuvanje podataka i nudi vrhunske proizvode za kućne i poslovne korisnike. Nudi: NAS uređaje (network access storage), DAS uređaje (direct access storage) i drugu povezanu opremu.

 

Šta je NAS?

NAS ili Network Attached Storage je vrsta mrežnog uređaja za skladištenje nekih važnih podataka (fotografije, filmovi, muzika i kancelarijski fajlovi). NAS može pristupiti podacima putem računara, a možete koristiti i mobilnu aplikaciju za pristup podacima na mobilnim uređajima u bilo kojem trenutku. To je vaš privatni disk u cloudu. Za razliku od javnog diska u cloudu, NAS kao privatni cloud ima znatno veći kapacitet pohrane, omogućuje sigurnije pohranjivanje podataka kao i brži pristup.

TNAS (TerraMaster NAS) je mrežni uređaj za pohranu koji pored privatnih, zadovoljavaju i potrebe za skladištenjem koje imaju mala i srednja preduzeća.

 

Koji su benefiti korištenja TerraMaster NAS-a?

Bilo da kupujete za potrebe porodice ili potrebe svoje kompanije, TerraMasterov NAS donosi brojne koristi. U nastavku vam donosimo samo neke od benefita.

  1. NAS olakšava pohranu i upravljanje fotografijama

Možete brzo i lahko prebaciti fotografije sa svog mobilnog telefona na NAS kako biste oslobodili prostor za pohranu vašeg mobilnog telefona. Uz TerraMaster mobilnu aplikaciju možete pristupiti fotografijama pohranjenim na NAS-u bilo kada i bilo gdje.

  1. NAS automatski pravi sigurnosnu kopiju svih vaših podataka

Bez obzira na to da li koristite Windows ili Mac OS, mobilni telefon ili tablet (IOS, Android), TerraMaster je u mogućnosti da sinhronizuje datoteke između vašeg uređaja i TNAS-a i podržava vraćanje verzije istorije datoteka, kako bi poboljšao vašu efikasnost i značajno poboljšao sigurnost podataka pohranjenih na vašim uređajima. U slučaju potrebe dodatne zaštite podataka, sigurnosna kopija NAS-a može automatski napraviti sigurnosnu kopiju na drugom NAS-u ili javnom cloudu.

  1. NAS omogućava gledanje filmove na TV-u, mobilnom telefonu, tabletu i računaru i olakšava vam da ih dijelite sa prijateljima

Možete streamati filmove koji su pohranjeni u NAS-u direktno s PC-a, tableta, Apple TV-a, Amazon Fire TV-a, DLNA uređaja ili drugih plejera bez komplikovanih postavki. TerraMaster NAS će automatski prilagođavati formate za streaming videa koji se reprodukuju u skladu sa mogućnošću reprodukcije vašeg uređaja, eliminišući potrebu za kopiranjem filmova na vaš uređaj za reprodukciju. Lahko obrađuje filmove u 4K i višoj definiciji, tako da ćete imati bolje vizualno iskustvo i uživati ​​u multimedijskoj zabavi.

  1. NAS pruža potpunu kontrolu nad pohranjenim podacima

TerraMaster NAS vam nudi mehanizam od 6 slojeva zaštite podataka. Također nudi i šifriranje foldera, pružajući vam sigurnost i privatnost koje su vam potrebne za povjerljive informacije. Svi podaci pohranjeni u šifriranoj mapi bit će automatski šifrirani i zaštićeni prema najvišim standardima. Čak i da izgubite svoj NAS ili hard disk, ne morate brinuti da će vaši važni podaci pasti u ruke drugih. Ugrađena funkcija zaštite mreže pruža još jedan pasivni odbrambeni mehanizam za sprječavanje zlonamjernih mrežnih napada i pokušaja prijave. Kada se bilo koja IP adresa ne uspije prijaviti više od određenog broja puta, ta IP adresa se automatski blokira. Isto tako, TerraMasterova tehnologija šifriranja može zaštititi vaše podatke i spriječiti neovlašteni pristup. Ugrađena funkcija šifriranja pruža čitav niz sigurnosnih postavki kako bi se osiguralo da vaši podaci ne mogu biti ugroženi virusima za šifriranje i zlonamjernim softverom.

  1. TerraMaster NAS-u možete pristupiti bilo kada i bilo gdje

TerraMaster korisnicima pruža najbrže i najpovoljnije usluge. Možete kreirati svoj ekskluzivni ID za daljinski pristup u samo nekoliko jednostavnih koraka. Sa tim ID-om, svom TerraMaster NAS-u možete pristupiti bilo kada i bilo gdje bez komplikovanih postavki rutera. Istovremeno, možete uživati ​​u prostoru za masovnu pohranu i svim APP funkcijama TerraMaster NAS-a bez plaćanja ikakvih naknada. Isto tako, ne morate kupovati dodatni prostor u cloudu, čime smanjujete dodatno trošenje novca. Svaki član porodice može imati vlastiti prostor za pohranu u cloudu koji se može lako dijeliti. Na taj način, cijela porodica može uživati ​​u sigurnijim i praktičnijim uslugama privatnog skladištenja u cloudu.

 

 

  1. NAS može pohraniti i upravljati svim datotekama kompanije u centraliziranom načinu, što olakšava dijeljenje datoteka među kolegama

TerraMaster NAS je pogodan za mješovito okruženje preduzeća, pružajući besprekorni višeplatformski operativni sistem i dijeljenje datoteka između više uređaja. Stoga, bez obzira da li koristite operativne sisteme kao što su Windows, Mac OS ili UNIX (kao što je Linux), ili koristite različite uređaje kao što su personalni računar, tablet i mobilni telefon, možete lako upravljati, pristupati i dijeliti datoteke na NAS-u. Ovo će olakšati upravljanje podacima kompanije i značajno poboljšati efikasnost rada između različitih odjela.

  1. TerraMaster NAS ima kompletnu šemu sigurnosne kopije podataka, a sve se može uraditi samo pomoću jedne postavke sistema

TerraMaster NAS je jednostavan za rukovanje i može se instalirati ili njime upravljati bez posebnih IT stručnjaka. Može ponuditi kompletan backup uređaj za mješovito okruženje poduzeća. Bilo da je u pitanju Windows, Mac OS ili UNIX (kao što je Linux), ili personalni računar, tablet, mobilni telefon i drugi mobilni uređaji, sigurnosna kopija podataka se može izvršiti odmah ili putem rasporeda. Mac OS podržava TimeMachine i Duple Backup, koja omogućava da svaki TerraMaster NAS bude primarni backup server. TerraMaster NAS također nudi iSCSI LUN backup i funkcije Snapshot, koje mogu efikasno poboljšati upravljanje pristupom podacima i pravljenje rezervnih kopija i vraćanje za poslovne korisnike u virtualno okruženje. U isto vrijeme, TerraMaster NAS također nudi različite metode local i remote backupa i podržava sigurnosnu kopiju eksterne USB memorije, Rsync remote backup kopiju kao i sigurnosnu kopiju public clouda, kako bi se bolje zaštitila sigurnost podataka kompanije.

  1. TerraMaster NAS omogućuje kompanijama jednostavnu nadogradnju na 10GbE mrežno okruženje velike brzine bez povećanja budžeta, uveliko poboljšavajući njihovu poslovnu produktivnost

Najnovija 10GbE NAS serija je najbolji uređaj za pohranu podataka velikom brzinom pogodna za fotografe kao i filmsko i televizijsko osoblje. Podržava zajednički rad više ljudi uz održavanje velike brzine prijenosa. Umjesto kopiranja video zapise jedan po jedan na vlastite kompjutere radi montaže, filmski i televizijski nemontažerski tim može postaviti biblioteku medijskog materijala na NAS-u ili direktno započeti sa uređivanjem, što više ne zauzima prostor za pohranu u računaru. Uređivanje ili transkodiranje filmova na NAS-u je glatko bez odlaganja, a linkovi za dijeljenje se mogu obezbijediti odmah nakon montaže, što znatno poboljšava radnu efikasnost cijelog audio-vizuelnog tima.

  1. NAS pruža potpunu kontrolu nad pohranjenim podacima

TerraMaster NAS vam nudi mehanizam od 6 slojeva zaštite podataka. Također nudi i šifriranje foldera, pružajući vam sigurnost i privatnost koje su vam potrebne za povjerljive informacije. Svi podaci pohranjeni u šifriranoj mapi bit će automatski šifrirani i zaštićeni prema najvišim standardima. Čak i u slučaju da izgubite svoj NAS ili hard disk, ne morate brinuti da će vaši važni podaci pasti u ruke drugih. Ugrađena funkcija zaštite mreže pruža još jedan pasivni odbrambeni mehanizam za sprječavanje zlonamjernih mrežnih napada i pokušaja prijave. Kada se bilo koja IP adresa klijent ne uspije prijaviti više od određenog broja puta u određenom vremenu, tada će ova korisnička IP adresa biti automatski blokirana. Isto tako, TerraMasterova tehnologija šifriranja može zaštititi vaše podatke i spriječiti neovlašteni pristup. Ugrađena funkcija šifriranja pruža čitav niz sigurnosnih postavki kako bi se osiguralo da vaši podaci ne mogu biti ugroženi virusima za šifriranje i zlonamjernim softverom.

  1. TerraMaster NAS stvara mogućnosti za izgradnju više servera sa iSCSI

TerraMaster NAS pruža bogate usluge za poslovne korisnike. Može realizovati funkcije više servera u isto vrijeme po cijeni jednog proizvoda. Veliki kapacitet NAS-a može fleksibilno povećati prostor za pohranu računala ili servera, a kapacitet NAS-a postaje prošireni kapacitet pohrane lokalnih uređaja s funkcijom iSCSI montiranja. Stoga, bilo da se radi o instaliranju profesionalnog softvera i velikih igrica, ili o pohrani velikog broja video materijala, možete biti sigurni da s TNAS-om nema problema.

 

Obzirom na sve pogodnosti koje nude, ne propustite priliku dodatno istražiti našu ponudu kvalitetnih i pouzdanih TerraMaster proizvoda!