fbpx

Huawei predstavio novu generaciju fitness narukvica

 

Novi modeli fitness narkvica koje je predstavio Huawei nose nazive Honor Band 4 i Honor Band 4 Runing Edition, a na tržištu bi se trebali pojaviti krajem septembra.

Prva fitness narukvica koju je prezentovao Huawei je Honor Band 4. Ova fitness narukvica je dobila zaslon u boji (AMOLED). Zaslon je 0,95-inčni, osjetljiv je na dodir, a s prednje strane ima Home tipku te 2.5D staklo koje služi kao zaštita od mogućih oštećenja.

Pored klasičnih funkcija koje su svojstvene za fitness narukvice (praćenje prijeđene udaljenosti, učinjenih broja koraka, navika spavanja i slično) Honor Band 4 ima ugrađen i senzor pomoću kojeg konstantno prati otkucaje srca. Pomoću TruSleep 2.0 tehnologije može da analizira kvalitet korisnikovog sna te da mu ponudi personalizirane savjete kako ga dodatno poboljšati.

Honor Band 4 podržava Bluetooth (4.2) tehnologiju. S obzirom na to, nije ga teško upariti s drugim pametnim uređajima. Također, podržan je i NFC pa je narukvicu moguće koristiti za plaćanje.

Narukvicu je vodotporna i to čak do 50 metara dubine. Baterija koja napaja narukvicu je kapaciteta 100mAh. Dimenzije narukvice su 43 x 17,2 x 11,5 milimetara, a težina 23 grama. Moguće je nabaviti u tri boje, a to su crna, plava i roza.

Istovremeno, Huawei je predstavio i posebni model narukvice Band 4 – Running Edition. Ovaj model je malo slabiji – ima monokromatski POLED zaslon i bateriju kapaciteta 77 mAh. Budući da je izostala podrška za NFC i senzor otkucaja srca, unatoč smanjenom kapacitetu deklarirana autonomija baterije je do 12 dana.

Kod ovog modela su neke mogućnosti izostale, dok su neke poboljšane. Honor Band 4 – Running Edition ima mogućnost detaljnijeg praćenja podataka vezano uz trčanje. Ovaj je model vodootporan do 50 metara dubine.

Dimenzije narukvice su 40,5 x 14,8 x 11,2 milimetara, a težina samo 6 grama. Što se boja tiče, izbor je veći – crna, plava, zelena, ružičasta, crvena i zlatna.