fbpx

Apple predstavlja svoje nove uređaje !

 

Vjerovatno ste već čuli razne informacije o novom Apple iPad Pro (2018) tabletu. Jedna od informacija je da će biti u dvije verzije, tj. sa dijagonalom ekrana od 11 i 12,9 inča. Također, spominje se i USB Type-C ulaz. Kada je riječ o dizajnu, ovaj tablet će imati metalno kućište. Otključavanje istog će biti prepoznavanjem lica (Face ID). Pored navedenih informacija vezanih za Apple iPad Pro, treba naglasiti da će imati pojačanu grafiku i više radne memorije. Spominju se i 4 zvučnika, nova digitalna “stylus” olovka, a imat će navodno i još neke dodatke kao zaštitno preklopno kućište. Možda vam puno ne znači, ali Apple je ipak odlučio da prihvati USB Type-C što je velika stvar i navodno nestaje Home tipka.

Prilikom predstavljanja ovog tableta, očekuje se i premijera predstavljanja novog MacBook Air prenosnog računara koji će dovesti novi procesor. Imat će nove ulaze i izlaze, kao i više radne memorije. Ekran će biti 13 inča.

Također, kažu da će se nakon 2014. godine ponovo pojaviti Mac Mini. Uglavnom Apple je pripremio brojne novosti koje će predstaviti na svom događaju, a koja je na rasporedu sutra, 30. oktobra.