fbpx

Samsung predstavio procesore za povezane automobile

 

Južnokorejska kompanija Samsung je predstavila dva nova brenda, Exynos Auto i Isocell Auto. Riječ je o procesorima koji će biti specijalno dizajnirani za povezane automobile. Samsungovi senzori Isocell i Exynos procesori nisu isključivo namijenjeni za mobilne telefone i gadgete.

Za specifične potrebe automobila će biti dizajnirani čipovi koje donosi Samsungov novi brend – Exynos Auto. Uključivati će procesore Exynos Auto A za sisteme pomoći vožnji, Auto V procesore za infotainment, te procesore za telematiku Auto T.

 

 

Maloprije smo spomenuli Isocell Auto brand. Ovaj brend će razvijati senzore za kamere automobila u rezolucijama od 960p do 4K koji će biti od koristi sistemima za pomoć u parkiranju, sistemima autonomne vožnje i sistemima za izbjegavanje sudara.

Ako uzmemo u obzir da kompanija Samsung u posljednje vrijeme puno investira u tehnologiju autonomne vožnje i povezanih automobila, sigurno je da će proizvoditi komponente kroz čiju će mu se prodaju investicija povratiti, te će na taj način još više proširiti svoje poslovanje na druga područja osim mobilnih gadgeta.