fbpx

ACER SWIFT 3

 

Acer Swift 3 je najnoviji budžetski laptop od tajvanskog proizvođača, gaming laptop i najtanji Ultrabook na svijetu.
Acer Swift 7 je Acerov glavni Ultrabook, ali Acer Swift 3 je jeftiniji.
Acer Swift 3 je jedan od najboljih laptopa za kupovinu ako pokušavate da uštedite nešto novca. Acer Swift 3 i dalje koristi puni 14-inčni Full HD 1080P panel, 0.71-inčni okvir i 3.53 lb (1.6kg).
Kada pogledate sa spoljašnje strane, naći ćete respektabilan skup komponenti koje se osjećaju dobro unutar aluminijumske šasije Acer Swift 3.
Acer Swift 3 donosi zakrivljenu šarku vezanu riječima “SWIFT” na način koji podsjeća na metalnu značku koju ima Volvo.

Osjećaj tipkanja na tastaturi je bolji od Appleovog 12-inčnog laptopa, a razlog tome je zahvaljujući odličnom pozadinskom osvjetljenju (od kojih ima četiri nivoa, uključujući i off). Također ćete primjetiti da je ispod smjernih tastera čitač otiska prsta, dizajniran da se koristi u kombinaciji s Microsoftovom Windows aplikacijom za prijavljivanje.

Jedan od pohvalnijih izbora Acer-a koji je proizveden u proizvodnji Swift-a 3 jeste uključivanje starih portova, od kojih su najznačajnija dva USB 3.0 priključka i slot za SD karticu. Jedan USB 3.1 Type-C port leži na lijevoj strani uređaja.

Jedna od najboljih iskoristivih kvaliteta Acer Swift 3 je njegova performansa. Bez obzira na koji model idete, dobijate puni Intel Core U procesore.
Također, vrijedi napomenuti da je Swift 3 skoro udvostručio brzinu kadra ZenBook UX310UA u Cinebench OpenGL testu, tvrdeći 42 kadra u sekundi (fps) u odnosu na ZenBook 21,69 fps. Kao takvi, ubijeđeni smo da Acer Swift 3 ima jasnu prednost kada je u pitanju grafički izlaz, što ga čini vidljivim pobjednikom za lagane igrice i druge zadatke namijenjene medijima. Čak u testu baterije PCMark 8, Acer Swift 3 je uspio pobijediti Asus ZenBook UX310UA, iako samo za nekoliko minuta. Konkretnije, Swift 3 je trajao 4 sata i 18 minuta u odnosu na ZenBook 4 sata i 13 minuta.

Završna riječ

Iako je Acer Swift 3 okarakterisan kao budžetski laptop, njegve performanse i dugovječnost mu omogućuju da se natječe u prostoru izvan svog raspona cijena. Vrhunska tipkovnica i touchpad samo su glazura na tortu. Sve dok vam ne smeta manjak modernizovanog stila, ne možete dobiti puno bolje od Acer Swift 3 po cijeni koja kruži na našem tržištu.