fbpx

Laptop HP 250 G6

 

Veoma povoljan laptop koji će zainteresovati sve koji traže uredski ili školski laptop.
250 G6 je 15.6-inčna kancelarijska bilježnica koja ima dovoljno performansi za kancelarijske aplikacije i internet. Vrijedi napomenuti da se performanse mogu povećati dodavanjem drugog identičnog RAM modula te bi se na taj način povećale performanse.

SPECIFIKACIJE:

Ekran: 15,6”/Full HD (1.920×1.080)/TN
Procesor: Intel Core i3-6006U 2 GHz (2 fizičke/4 logičke jezgre)
Grafička kartica: Intel HD 520(integrirana)
Memorija: 4 GB DDR4
Disk: 256 GB SSD SATA
LAN/WiFi/Bluetooth/4G: Da /Da/Da/Ne
Videoizlazi: HDMI 1.4a, VGA
Dodaci: 2x USB 3.1 Gen1, 1x USB 2.0, 3,5-mm audio ulaz/izlaz, čitač SD kartica
Težina: 1,96 kg
Debljina: 28 mm
Operativni sistem: Windows 10 Home

Gledajući slike HP-a 250 G6 rekli bi da je tijelo izrađeno od aluminija, no riječ je o veoma dobroj kamufliranoj plastici. Poklopac je na rubovima zaobljen, vrlo gladak, te se na poklopcu nalazi logo HP. Donji dio je izrađen je od glatke plastike, vrlo čvrst pa nema savijanja tipkovnice kao na nekim drugim uređajima.

Ekran je na kućište prijenosnika spojen s dvije hromirane šarke, između kojih se nalazi crni cilindar. Na prvi pogled mogli bismo zaključiti da je zapravo riječ o jednoj velikoj šarki koja je na krajevima ukrašena hromom, no ustvari je taj crni dio baterija. Zaista zanimljiv fazon. Još je zanimljive to što je bateriju moguće izvaditi, odnosno zamijeniti, bez otvaranja kućišta.

Na lijevoj strani su: konektor za napajanje, VGA, RJ-45 mrežni konektor, HDMI, 2x USB 3.1 Gen1, konektor za slušalice.

Na desnoj strani su: čitač SD katica, USB 2.0 port, DVD snimač, Kensington bravica.

Tastatura je široka i zauzima punu širinu tijela prijenosnika. Osjećaj tipkanja na njoj je veoma pristojan. Obje shift tike su pune širine. Touchpad je izrađen od jednako čvrste plastike kao i donji dio kućišta, a ima odvojene tipke izrađenog klika.

Unutar kućišta na 2 GHz kuca dvojezgreni Core i3-6006U, kombiniran s 4 GB radne memorije i 256-gigabajtnim SATA SSD-om.

Potrošnja energije
250 G6 je energetski efikasan, zahvaljujući Core i3 procesoru. U stanju mirovanja, mjerena je maksimalna snaga od 6,3 W, koja je porasla na 24,3 W tokom testova stresa. Prema tome, napajanje od 45 W će obezbijediti dovoljno snage da napuni uređaja čak i kada je pod maksimalnim opterećenjem.