fbpx

Nikon Coolpix P1000 sa zumom od 125x

 

Nikon Coolpix P1000 poseduje objektiv koji pokriva ekvivalent 24 – 3000mm objektiva na DSLR-u u punoj veličini, uključujući i makro.

Masivni zum objektiv postavljen je ispred senzora srednje veličine, senzora od 16 megapiksela 1/2,3 inča koji koristi dizajn pozadinskog osvjetljenja. Osim fotografija od 16 megapiksela, senzor je također sposoban za 4K pri 30 fps, mada sa uobičajnim limitom od 29 minuta. Kamera posjeduje mikrofon za bolje snimanje zvuka.

P1000 također koristi Nikonov najnoviji procesor, sposoban za snimanje fotografija – 7 sličica u sekundi. Nikon kaže da je autofokus sistema za otkrivanje kontrasta također brz.

Uprkos manjim senzorima, P1000 uključuje nekoliko naprednih funkcija. RAW snimanje je uključeno zajedno sa ručnim načinom rada, ručnim fokusom i vremenskim prekidima. ISO je vrhunski na 6.400 i brzinu zatvarača od 1/4,000. Mnogo novih auto načina rada pokriva dugo zumiranje fotoaparata, uključujući način rada “Moon Mode” i “Bird Watching Mode”.

Bluetooth daljinski upravljač ML-L7, također je pokrenut kao dodatni pribor za daljinsko upravljanje fotoaparatom. Daljinsko oslobađanje može kontrolisati zum, zajedno sa pokretanjem fotografije ili video zapisa.

Pogledajte video prilog: