fbpx

Novi iPhone će imati dvije SIM kartice – jednu pravu i jednu virtualnu

 

Apple će ove godine predstaviti tri iPhonea. Prema izvještaju koji dolazi iz Kine, dva od ukupno tri iPhonea će imati Dual SIM i Dual Standby karticu.

Za podneblje Kine će biti dvije SIM kartice, koje su poznate i od ranije (dva fizička žljeba za SIM kartice), a razlog tome je što Kina ne podržava Apple SIM.

Na ostalim tržištima, dual SIM svojstva će biti izvedena na principu tako što će biti jedna prava, a druga virtualna SIM kartica. Među 180 zemalja koje podržavaju Apple SIM, nalazi se i naša država Bosna i Hercegovina.

Apple je odlučio na implementaciju dual SIM podrške kako bi bolje konkurisao na području Afrike i Azije. Dvojna SIM tehnologija je veoma popularna na tržištima kao što su Kina i Indija, gdje drugi pametni telefoni pružaju mogućnost dual SIM kartice. Veliki broj korisnika su iPhone izbjegavali upravo zbog ovog nedostatka, ali iPhone je pronašao idealno rješenje, te je sigurno da u ovom kao i u mnogim drugim segmentima neće kaskati za konkurentima.

Izvještaj ne specificira koji će se od tri nadolazeća iPhone modela pohvaliti sa ovom novosti. Ako je ovo zaista dio Appleovih planova, najvjerovatnije će se naći na LCD modelu od 6,1 inča koji će biti povoljniji od ostalih sličnih modela.