fbpx

Poljoprivredni podsticaji – Ministarstvo privrede KS

poljoprivredni podsticajiPotpisivanjem ugovora o unapređenju funkcionalnosti Softvera Poljoprivredni podsticaji (za praćenje i realizaciju podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji Kantona Sarajevo), nastavljena je uspješna dugogodišnja saradnja sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo. Ovaj softver koji spada u kategoriju DPM softvera (document process management) omogućava da se na jednostavan i brz način vode predmeti vezani za praćenje i realizaciju poljoprivrednih podsticaja počevši od kreiranja predmeta, prikupljanja potrebne dokumentacije do izdavanja rješenja i izrade potrebnih statističkih izvještaja.

Softver je implementiran u Odjeljenju za poljoprivredne stručne poslove u okviru Ministarstva privrede Kantona Sarajevo još od 2008. godine i kontinuirano se unapređuje i prilagođava u skladu sa zakonskim promjenama u ovoj oblasti.

Poljoprivredni podsticaji

Ovaj program je aplikacija i baza podataka koja na efikasan i siguran način omogućava vođenje kompletne dokumentacije vezane za novčane podsticaje poljoprivrednicima. Unos i ažuriranje podataka bazirani su na inteligentnim obrascima koji pojednostavljuju i ubrzavaju proces unosa podataka u bazu sa vrlo velikim stepenom automatizacije i ugrađenih logičkih kontrola za sprečavanje pogreški kod unosa. Izdavanje rješenja o novčanoj naknadi toliko je automatizirano i pojednostavljeno da se praktično svodi na 2 klika mišem.

Sigurnost podataka je na vrlo visokom nivou. U aplikaciji Poljoprivredni podsticaji postavljeno je više nivoa pristupa sa različitim ovlaštenjima. Sve promjene na dokumentima se prate i zapisuju u istorijatu dokumenta, tako da se u svakom trenutku vidi ko je, kada i šta je izmjenio na dokumentu. Onemogućeno je brisanje jednom kreiranih dokumenata, a rješenja koja su jednom odštampana ne mogu se više mijenjati i ostaju trajno zapisana u bazi u obliku u kojem su i odštampana.
Pored svega navedenog, rad sa ovom aplikacijom je izuzetno jednostavan i intuitivan. Takođe je razdvojen administratcijski panel od operativnog, tako da administrator može prijavljivati korisnike aplikacije i podešavati parametre bez mogućnosti uvida u operativne podatke koji se nalaze u bazi koje koriste isključivo registrovani korisnici. Otvoreni dizajn obrazaca (rješenja) omogućava administratoru podešavanje i promjenu izgleda obrazaca, što uveliko doprinosi autonomiji aplikacije i čini je neovisnim od proizvođača softvera.
Reference:

Prodaja

Softver poprivredni podsticaji možete nabaviti direktno od proizvođača narudžbom putem telefona: ++387(0)70 240 689 ili emaila: info@itsbh.com, zatim putem WebShopa.
Cijena ovog softvera iznosi 4.446 KM (sa PDV-om).
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na: tel/fax: ++387(0)33 941 461, mobitel: ++387(0)61 150 009 ili email: info@itsbh.com