fbpx

Geodetik-X d.o.o. otkupio licencu softvera Geodet 13.9

Firma Geodetik-X d.o.o. iz Bosanske Krupe kupila je licencu softvera Geodet Standard verzije 13.9.Geodetik-X d.o.o. otkupio licencu softvera Geodet 13.9

Unapređenja koja donosi verzija XIII softvera Geodet

Softver Geodet u verziji XIII je potpuno redizajniran u novom grafičkom sučelju sa dosta preglednijim rasporedom i izgledom komandne table sa trakama dugmića. Nova verzija Geodet XIII omogućena je za skidanje sa našeg web site-a za potpuno besplatno testiranje i korištenje 30 dana.

Između ostalih unapređenja, u novoj verziji ugrađena je podrška za instrumente Leica najnovije generacije (TS02, TS15, TS30), sa novim podržanim formatima za sirove podatke kao što su csv (eksportovani tahimetrijski zapisnik iz Leica GeoOffice softvera).  Također, moguće je kreiranje i korisnički definiranih zapisnika, gdje korisnik u postavkama definiše redoslijed podataka u sirovom tahimetrijskom zapisniku i određuje tip fajle zapisnika (extenziju).

Jedna od novih funkcionalnosti aplikacije, koja se isporučuje kao standardna funkcija, je mogućnost obrade Detaljnih tačaka iz sirovog tahimetrijskog zapisnika uz dati spisak prethodno sračunatih i izravnatih koordinata poligonih tačaka (PENZD fajla ili 25-obrazac sa koordinatama poznatih tačaka). Ukoliko neka poligona tačka nije među poznatim tačkama i ona se sračunava zajedno sa detaljnim.

Prodaja

Softverski paket Geodet možete nabaviti direktno od proizvođača narudžbom putem telefona: ++387(0)70 240 689 ili emaila: info@itsbh.com, putem WebShopa ili preko ovlaštenih distributera.
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na:
tel/fax: ++387(0)33 941 461, mobitel: ++387(0)61 150 009 ili email: info@itsbh.com